logo sos-zonnepanelen

ZONNEPANELEN OP ELK TYPE DAK

ZONNEPANELEN OP PLAT DAK


Op een plat dak plaatsen we zonnepanelen in rijen, zuidgericht of Oost-West opstelling. Heb je slechts een klein dak? Geen nood, dan maken we een ruimtebesparende schans. De zonnepanelen liggen dan tegen elkaar. 


Op een plat dak plaatsen we de zonnepanelen los op het dak. Omdat ze niet zouden weg waaien, plaatsen we extra ballast op kritieke punten. We beschikken over geavanceerde software die ons precies vertelt waar en hoeveel ballast we moeten plaatsen.

  • Op een plat dak plaatsen we zonnepanelen naar het zuiden of in een Oost-west opstelling. Op een groter dak kan een combinatie van de 3 richtingen gebruikt worden om het hoogste rendement gedurende de dag te behalen.

  • Zelfs bij een klein dak van bv een garage, carport of tuinhuis is het mogelijk om voldoende zonnepanelen te plaatsen. We bouwen een schuin dak met de zonnepanelen tegen elkaar. Vandaar ook de naam schans.

ZONNEPANELEN OP LEIEN DAK


Op een leien dak kunnen ook zonnepanelen geplaatst worden. Hiervoor gebruiken we speciale dakhaken. De leien rond de haken worden verwijderd. Na het plaatsen van de haken worden de leien vakkundig terug geplaatst zoals voorheen. Waterdichtheid is gegarandeerd.


Dezelfde werkmethode gebruiken we ook voor bitumen leien (shingels)

Zonnepanelen plaatsen op asbest leien is verboden en doen we dus in geen geval.

  • Zonnepanelen plaatsen op een leiein dak is iets moeilijker en vraagt een nauwkeurige afwerking. De haken zijn anders van vorm. Dit moet gedaan worden door een ervaren vakman.

  • Om een dakhaak te kunnen plaatsen moeten er per haak 4 tot 5 leien worden weggenomen. Dit omdat de leien half boven elkaar zijn gemonteerd. De leien zijn ook vastgenageld achter de bovenliggende lei. Men heeft dus een speciaal stuk gereedschap nodig om de nagel onderuit te trekken. Eenmaal los is het een kwastie van deze op de juiste manier terug te plaatsen.

ZONNEPANELEN OP ELK TYPE DAK


Zonnepanelen op een gewoon pannendak komt natuurlijk het meeste voor. We plaatsen evengoed zonnepanelen op een steeldeck, golfplaten, carport, puntdak, noem het maar op.


Elk daktype vergt een andere aanpak en dikwijls een ander type dakhaak of montagemiddel. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor uw type dak. Onze ervaren dakwerkers weten er wel raad mee.

  • We bekijken elk dak apart om te bepalen hoeveel zonnepanelen en welk type zonnepanelen er nodig zijn. Desnoods vullen we dat aan met optimizers om het rendement te verhogen.

  • We gebruiken zeer geavanceerde software die ons in staat stelt om de zonnepanelen virtueel op uw dak te plaatsen. De afmetingen van de zonnepanelen worden automatisch geschaald. We kennen per paneel het rendement op die plaats op het dak, rekening houdend met schaduw van schoorsteen of bomen. We kunnen perfect voorspellen hoeveel kwh per jaar uw installatie gaat opwekken.

ONS PROCES

01.


Bezorg ons uw gegevens


Uiteraard uw contactgegevens en uw adres.

Uw jaarlijks verbruik.

Wanneer verbruikt u meest stroom (overdag, 's avonds,...)

gegevens zekeringkast (foto's) 2fase, 3fase, 40A, 63A, ...


02.


We maken offerte


Op basis van uw gegevens maken we een offerte. We plaatsen de zonnepanelen op een luchtfoto van uw dak. We berekenen de instraling en de kostprijs. U krijgt een volledig rendementsoverzicht.


03.


Inplannen werken


Na uw akkoord worden de werken ingepland. De materialen worden enkele dagen vooraf door onze leverancier bij u geleverd. Dat kan op een dag naar keuze.


04.


Zonnepanelen plaatsen


Op de afgesproken dag plaatsen we de zonnepanelen. We werken alles in 1 dag af en stellen in dienst. Korte tijd later sturen we een keurder langs. Indien gewenst verzorgen we de aangifte bij Fluvius


ZONNEPANELEN PLAATSEN?

VRAAG GRATIS OFFERTE